Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Αναμενόμενος τελικός, βλέπω ΠΑΟ...


Ο Γιώργος Λιμνιάτης αναλύει στo Sport24.gr τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Σιένα, σχολιάζει και τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα σε Μακάμπι και Ρεάλ, τονίζοντας ότι την Κυριακή θα δούμε ένα αναμενόμενο τελικό και δίνει ένα μικρό προβάδισμα στον ΠΑΟ!
Οι δυο ημιτελικοί ανήκουν στην ιστορία, με το ζευγάρι του τελικού στο φετινό φάιναλ-φορ να είναι το ...πλέον αναμενόμενο. Τα φαβορί επικράτησαν και την Κυριακή το τρόπαιο της Ευρωλίγκας θα διεκδικήσουν Παναθηναϊκός και Μακάμπι. 

Μια επανάληψη του τελικού του 2000 και του 2001, αλλά και του ημιτελικού του 2005. Ένα ζευγάρι πρωταθλητών και δυο ομάδες που ψάχνουν το έκτο τους τρόπαιο.
Ο Γιώργος Λιμνιάτης αναλύει τους δυο ημιτελικούς για λογαριασμό τουSport24.gr. Και συμφωνεί ότι ο Παναθηναϊκός από τη στιγμή, που κατάφερε να περιορίσει τα λάθη του, στηρίχτηκε στην ποιοτική διαφορά που τον χωρίζει από τη Σιένα. Η ιταλική ομάδα δεν κατάφερε να έχει εναλλακτικές λύσεις, ειδικά όταν οι βασικοί της παίκτες φορτώθηκαν με πολλά φάουλ. Σημειώνει και την χαρακτηριστική, πλέον, 1-4 άμυνα του ΠΑΟ, με τον Καλάθη αυτή τη φορά να επιτηρεί τον Καουκένας.
Ο Καλάθης, ο Φώτσης και ο Διαμαντίδης. Αυτοί ήταν οι τρεις παίκτες που έκαναν τη διαφορά στον ημιτελικό. Σε αυτό συμφωνεί και ο Γιώργος Λιμνιάτης.
Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε αυτό, που όλοι διαισθάνονται όταν τον βλέπουν να παίζει σε τόσο σημαντικά παιχνίδια. Εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει! Ταυτόχρονα επισημαίνει πως προσαρμόζεται η ομάδα του Ομπράντοβιτς στο διαφορετικό στυλ ...κάθε αντιπάλου του
.
Το τρελό παιχνίδι της Μακάμπι

Τι είδε, όμως, στον δεύτερο ημιτελικό ο σχολιαστής του Sport24.gr; "Η Ρεάλ ξεκίνησε καλύτερα, έχοντας διαλέξει να πάει το ματς σε αργό ρυθμό, κάτι μάλλον σωστό αφού αυτό το στυλ μπάσκετ θα την βοηθούσε περισσότερο. Από τη στιγμή, όμως, που η Μακάμπι επέβαλε τον ρυθμό της, έστω και δέκα-δώδεκα λεπτά, με πίεση και συνεχόμενα σουτ τριών πόντων ήταν πολύ δύσκολο για την ισπανική ομάδα να την κοντράρει. Η Μακάμπι παίζει πολύ παιχνίδι απομόνωσης για να βγάλει τον εκρηκτικό Πάργκο σε παιχνίδι ένας εναντίον ενός, αλλά και τον Σοφοκλή μέσα στο καλάθι με τους τέσσερις υπόλοιπους εκτός ρακέτας, ώστε να εκμεταλλευτούν κάποια πάσα.  Παίζει τις ζώνες ματς-απ που αρέσουν στον Μπλατ, αλλά τη διαφορά στον ημιτελικό την πήρε όταν πίεσε σε όλο το γήπεδο.Της αρέσει, επίσης, το άναρχο παιχνίδι, με τα πολλά σουτ και όταν βρει ρυθμό είναι ικανή να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα, όπως έκανε εν τέλει απέναντι σε αυτή τη μέτρια Ρεάλ".
Κι ο τελικός; Ο Γιώργος Λιμνιάτης επισημαίνει: "Είναι ο πιο αναμενόμενος που θα μπορούσαμε να δούμε. Ίσως είναι μια από τις λίγες φορές, που έχουμε επιβεβαίωση των προγνωστικών. Είναι ένα μεγάλο ματς, με σπουδαίες ομάδες. Πιστεύω, πάντως, ότι ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό προβάδισμα".
ΠΗΓΗ:SPORT24.GR

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου