Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Λαγκάρντ: «Η Ελλάδα απειλείται με χρεοκοπία»

Είπε η Γαλλίδα υπουργός οικονομικών της Δεξιάς κυβέρνησης Σαρκοζί.
-Καμπανάκι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα «χτύπησε» η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών
- «Χάνουμε την υπομονή μας με την ανικανότητα της Ελλάδας» είπε στη Der Standard
- Απαιτούνται 17 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις «αν και είχαμε συμφωνήσει στα 50€ δισ.»

Μπορεί η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών να θεωρείται «φίλη» της Ελλάδας, αλλά αυτή τη φορά της τράβηξε τ’ αυτί για τα καλά!
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο χρεοκοπίας αν δεν βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της» έστειλε το ηχηρό μήνυμα στην Αθήνα η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης χάνουν την υπομονή τους με την ανικανότητα της Ελλάδας να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της είπε η Λαγκάρντ και πρόσθεσε πως «οι Έλληνες έχουν συμφωνήσει για την συγκέντρωση 17 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις αν και υπήρξε συζήτηση το Μάρτιο για 50 δισ. ευρώ».
«Είτε η Ελλάδα θα πετύχει τα αποτελέσματα που ζητούνται, περίπτωση στην οποία μπορούμε να σκεφτούμε επιπλέον βοήθεια, είτε πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο προετοιμασμένη είναι η Ελλάδα να συνεργαστεί στο πλαίσιο του πακέτου», τόνισε.
«Δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», τόνισε η Λαγκάρντ όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές λέξεις, αλλά αυτό που δεν υπάρξει είναι μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αυτό που σίγουρα δεν επιθυμούμε είναι η χρεοκοπία κάποιου κράτους στην Ευρώπη», είπε.
Η Γαλλίδα υπουργός επανέλαβε πως είναι κατά της αναγκαστικής συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών σε περίπτωση νέας βοήθειας στην Ελλάδα. «Θα δεχθούμε οτιδήποτε βασίζεται σε μία εθελοντική βοήθεια από τις τράπεζες».
SIGMALIVE
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου