Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ανέστειλαν οι μεταφορείς τα μαθητικά δρομολόγια


Νέα εμπλοκή παρουσιάστηκε στην εκτέλεση  των μαθητικών δρομολογίων και στην Κέρκυρα,  λίγες μόνον ημέρες πριν από την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων και λίγες εβδομάδες πριν από τη λήξη του σχολικού έτους.
Η εμπλοκή οφείλεται στην απόφαση των τουριστικών πρακτόρων, του υπεραστικού ΚΤΕΛ και των ιδιοκτητών ταξί να προχωρήσουν από σήμερα στην αναστολή   εκτέλεσης των δρομολογίων, διαμαρτυρόμενοι  για τη  μη καταβολή του συνόλου των οφειλών  προηγούμενων χρόνων από το Υπουργείο Οικονομικών.
Μιλώντας στην ΕΡΑ  ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημήτρης Ζάχος επεσήμανε ότι πέρα από τη μείωση στις οφειλές του μεταφορικού έργου υπήρξε και μείωση στο ειδικό μαθητικό δελτίο. Ο κος Ζάχος δήλωσε ότι το υπεραστικό ΚΤΕΛ θα πάρει τα χρήματα που δίνονται από το υπουργείο ενώ θα διεκδικήσουν μέσω της ομοσπονδίας τους και το υπόλοιπο ποσό.
Το υπόλοιπο 20% των συνολικών οφειλών είναι διατεθειμένοι να διεκδικήσουν και οι ιδιοκτήτες ταξί της υπαίθρου, οι οποίοι επίσης ανέστειλαν από σήμερα τη μεταφορά των μαθητών. Το μέλος της διοίκησης Σπύρος Μπουρδούκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει άμεσα να γίνει κατανομή των χρημάτων από την ΠΙΝ ενώ όπως είπε δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις για τη σχολική περίοδο 2010-11.
σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου