Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ

Η κατάργηση μέρους των ποδηλατοδρόμων αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Μιχάλη Διαβάτη και Σπύρου Μωραϊτη.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Διαβάτης υπογράμμισε ότι μέρος των ποδηλατοδρόμων θα χρησιμοποιηθεί για ελεγχόμενη στάθμευση τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι η προστασία των ποδηλατών. Ερωτώμενος τι θα πράξει η δημοτική αρχή σε περίπτωση που έλεγχος από τα όργανα της Ε.Ε. διαπιστώσει την κατάργηση ενός έργου που έχει χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια, δήλωσε ότι ο Δήμος είναι διατεθειμένος ακόμη και να επιστρέψει τα 2 εκ ευρώ που στοίχισε η κατασκευή τους.
Την ίδια ώρα ολοκληρώθηκε την Κυριακή με την κερκυραϊκή ποδηλατοπορεία το Ανοιξιάτικο Τριήμερο Ποδηλασίας που οργάνωσε ο Σύλλογος «Ορθοπεταλιά» με κεντρικό πρόσωπο των εκδηλώσεων το  Δημοτικό  Σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων, παρουσιαστή της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» και πρωτοπόρο του ποδηλατικού κινήματος στη χώρα μας, Γιώργο Αμυρά. Ο κος Αμυράς το απόγευμα του Σαββάτου μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Ιονίου Πανεπιστημίου με θέμα  «Το ποδήλατο ως όχημα οικονομικής ανάπτυξης  και κοινωνικής ισορροπίας».
σύνταξη: Λυκούργος Σκιαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου